Moje perfektné zrnko

Ktoré kávové zrnko sa hodí ku mne? Arabica alebo robusta?

Tieto dva pojmy počuť vo svete kávy často. Arabica a robusta: to sú kávové zrnká, s ktorými sa v maloobchode v Nemecku stretnete najčastejšie. Ktoré je to pravé pre mňa? Alebo sa zrnko rovná zrnku? Rozhodne tvrdíme: nie.

Arabica – jemná klasika

Zrnko arabiky sa vyznačuje pretiahnutým tvarom zrna a charakteristickou štrbinou v tvare písmena S. Chuťovo je arabica skôr jemná s mäkkou a guľatou chuťou. Často má jemnú ovocnú príchuť a trochu nižší obsah kofeínu v porovnaní s robustou.

Pôvod:

Známymi pestovateľskými oblasťami sú Brazília, Kolumbia a Etiópia. Rastlina potrebuje špeciálny terén, a preto sa väčšinou pestuje v nadmorskej výške nad 900 metrov.

Robusta – zrnko s potenciálom

Na rozdiel od kávového zrnka arabica je robusta menšia a zaoblenejšia. Je výrazne hnedej farby a má rovnú a väčšinou otvorenú štrbinu Chuťovo je skôr čokoládová s guľatým plným telom. Vďaka vyššiemu obsahu kofeínu je ráno dokonalým budíkom.

Pôvod

Kávové zrnko pochádza hlavne z Vietnamu, Indie a Indonézie. Ako už názov napovedá, je odolnejšie a ošetruje sa ľahšie ako arabica.

Dôkladne vyberané a s láskou pražené

Nech by bol akokoľvek dobrý plnoautomatický kávovar – ak kávové zrná nie sú kvalitné, nebude chutiť cappuccino ani espresso. S našimi pražiarňami sme vždy v úzkom kontakte, a tak sme vyvinuli tri špeciálne zmesi. Môžete si teda vychutnať vyzretú rôznorodosť zo sveta kávy. Vydajte sa s nami na cestu zmyslov.

Čo zaujíma zrná

Dobré zrnko si zaslúži vysokokvalitnú úpravu. Pre tento účel sme vyvinuli pre vás perfektné príslušenstvo. S naším CafeGrano svoje zrnká perfektne zomeliete. Či už do kávovaru na espresso, alebo na ručné varenie kávy. Čerstvo zomleté ​​a plné chutí. S prídavným zásobníkom môžete okrem toho pripraviť viac lahodnej kávy na vašom plnoautomatickom kávovare bez doplňovania.

coffee
NÁJDITE SVOJHO
PREDAJCU NIVONY