Prvá pomoc

Ak nenájdete hľadanú odpoveď, náš centrálny servis vám, samozrejme, rád pomôže. Ak máte akékoľvek otázky týkajúce sa vášho zariadenia, odpovede na ne nájdete tiež v návode na obsluhu vášho zariadenia. Tu si ho môžete stiahnuť.

Káva vychádza z mojej NIVONE iba po kvapkách, takže jej príprava trvá veľmi dlho. Aký môže byť dôvod?
Káva je pravdepodobne zomletá príliš jemne. Nastavte, prosím, hrubší stupeň mletia (Pozor: stupeň mletia meňte, iba keď je mlynček v prevádzke!). Pri príprave kávy cez práškovú šachtu nepoužívajte príliš jemne zomletý prášok do kávy.

Keď používam svoj NIVONA SPUMATORE, mlieko nevytvorí penu, len sa zohreje. Čo môžem vylepšiť?
Penotvornú pomôcku SPUMATORE dôkladne očistite (v demontovanom stave) podľa príslušných pokynov v návode na obsluhu. Je dôležité odstrániť všetky prilepené zvyšky mlieka – najmä z horného nasávacieho ventilu SPUMATORE. Dbajte na to, aby ste ho pravidelne čistili s použitím studenej vody (aby sa zabránilo prilepeniu bielkovín v mlieku).

Z akého materiálu je vyrobený mlynček na kávu v kávovaroch NIVONA?
Mlecie zariadenie je vyrobené z kalenej ocele a je to vysokokvalitný kužeľový drvič.

Je normálne, že po výdaji každej kávy nateká voda do misky na zvyšnú vodu a voda sa nachádza v záchytnej miske?
Áno, to je normálne. Po každom výdaji kávy sa vedie zvyšková voda z usadeniny kávy a pretlak počas prípravy kávy vo forme vody cez vnútro zariadenia do záchytnej misky.

Musí sa automat na espresso čistiť a odvápňovať?
Áno, pretože iba dobre vyčistený a odvápnený kávovar zaručuje maximálny pôžitok z kávy. Dodržiavajte, prosím, pokyny na displeji vášho plnoautomatického zariadenia a návod na jeho obsluhu.

Ktorý odvápňovač je vhodný na odvápnenie plnoautomatických kávovarov?
Používajte tekutý odvápňovač Premium alebo komerčne dostupné, najlepšie tekuté odvápňovače, špeciálne určené pre plnoautomatické kávovary. Nikdy neodvápňujte kyselinou citrónovou, octom alebo dokonca kyselinou mravčou, pretože by to zničilo tesniace krúžky vnútri kávovaru.

Ako môžem upraviť silu kávy?
Najskôr si môžete, samozrejme, vybrať medzi miernou, normálnou silnou alebo silnou kávou stlačením jediného tlačidla (tu sa upraví mleté ​​množstvo, medzi 7 a 11 g kávy na šálku). Stupeň mletia by mal byť nastavený na stredný stupeň. Potom by ste mali vyskúšať espresso alebo kávu. Ak je pre vás espresso príliš silné alebo príliš slabé, mali by ste zodpovedajúcim spôsobom zmeniť množstvo kávy (napr. ak je príliš silné = nastavte normálne alebo jemné, alebo ak je príliš slabé = viac mletej kávy, t. j. zvoľte normálne alebo silné). Po vykonaní tohto nastavenia je možné nastavenie zjemniť nastavením stupňa mletia (pozor: stupeň mletia upravujte iba počas chodu mlynčeka). Pre intenzívnejšiu chuť, ako napr. v prípade espressa, by ste teraz mali pomaly znižovať stupeň mletia, pre jemnejšiu kávu nastavte hrubšie mletie – až kým nedosiahnete optimálny výsledok pre vašu chuť.

Môžem naplniť nádrž na vodu svojho plnoautomatického kávovaru NIVONA minerálnou vodou a vyhnúť sa tak vodnému kameňu?
Nie, to vám neodporúčame – pretože minerálna voda obsahuje aj minerály, vápnik a horčík, ktoré môžu viesť k tvorbe vápna. Namiesto toho odporúčame čistú vodu z vodovodu, pravidelné odstraňovanie vodného kameňa a v prípade potreby prevádzku s filtrom čerstvej vody CLARIS.

Napriek práve vyprázdnenej odkvapkávacej a záchytnej miske môj plnoautomatický kávovar stále zobrazuje „Vyprázdniť misky“. Čím to je?
Na zadnom konci odkvapkávacej misky sú 2 kovové kontakty – priestor medzi nimi musí byť absolútne čistý a suchý. Dbajte aj na to, aby boli zodpovedajúco suché a čisté protikusy na telese kávovaru.
coffee
NÁJDITE SVOJHO
PREDAJCU NIVONY